Östgötatempot

OBS! Östgötatempot är preliminärt ppskjutet till 26 september som ett led av SCFs beslut med anledning av Corona. Läs mer här.

Av tradition har den svenska cykelsäsongen öppnats med Östgöta Motion för motionärer och Östgötaloppet för tvälande. Nu fulländar vi öppningshelgen med Östgötatempot! Vill du få en kickstart på tävlingssäsongen så är Östgötatempot och Östgötaloppet en oslagbar kombo. Välkommen till il tempo quando le foglie sono nato - tempot när löven spricker!

Kombinera en av Sveriges äldsta tävlingar, Östgötaloppet, med Sveriges yngsta, Östgötatempot!

Om loppet

Tävlingsplats: Ljungs kyrka, tre kilometer väster om Ljungsbro
Datum: 26 september 2020
Start: Från 14:00 beroende på klass

Anmälan

OBS! Östgötatempot är inställt/uppskjutet som ett led av SCFs beslut med anledning av Corona. Läs mer här.

Anmälan senast 17 september 2020 via IndTA. Nybörjare gratis, ungdom 150 kr och övriga klasser 300 kr. Information om möjlighet till eventuell efteranmälan meddelas senare.

Priser

Priser kommer att delas ut till alla klassvinnare. Fler priser i ungdomsklasserna. I elit, junior och senior kommer också bästa cyklist på linjecykel (utan tempopinnar) att få pris.

Klasser

Följande klasser, distanser och starttider gäller för loppet.

Övrig information

  • Vi använder  manuell tidtagning vid tävlingen för alla klasser, så inget chip behövs.
  • Licens krävs för alla klasser, utom nybörjare. Engångslicens: sök information på www.scf.se
  • Omklädning finns i Ljungsbro, 3 km från målområdet. Se skyltar.
  • Deltagande sker på egen risk och i enlighet med SCF:s TR samt efter gällande trafikregler.

Hitta dit

Kommer du på E4 så åk av vid Linköping V och kör ut på väg 34 mot Motala. Efter en knapp mil sväng av in mot Ljungsbro. Kör rakt genom rondellen vid Preem-macken och fortsätt under akvedukten. Följ vägen och till vänster i rondellen, fortsätt rakt genom samhället. Fortsätt sedan rakt fram ca tre km till Ljungs kyrka, där start och mål är beläget. Du som inte kommer motorvägen rekommenderas åka av väg 34 och in i Ljungsbro för att sedan följa skyltarna från rondellen vid Preem-macken.

Nedskräpning

Vi har fått klagomål på att flaskor slängts utmed banan vilket inte är acceptabelt och förbjudet enligt tävlingsreglerna. Tänk på cykelsportens rykte! Kasta skräp på avsedd plats vid serveringen! Respektera lokalbefolkningen. Gå ej på fälten vid målområdet. Ej heller någon biltrafik på grusvägarna vid Ljungs slott.

Bana

Banorna kommer att publiceras här inom kort.

Upplysningar

För övriga upplysningar (ej anmälan) kontakta : Marcus Carlsson, tel: 073-043 54 01, info@ckhymer.com

Partners