Hymer Prestige Challenge

Detta är ett enkelt men kul sätt att träna med lite extra insats, med lite tävlingsliknande nerv och prestige mellan klubbkamrater. Tanken är att det ska vara ett roligt sätt att vidhålla sin träningsmotivation, och kanske introduceras till nya sätt att uppskatta cykelsporten. Skulle du vara ointresserad av PrestigePoäng så är det såklart helt okej att vara med och delta på träningstillfällena ändå då det är sociala event som det kommer att talas om inom klubben. Event där man kan samla poäng kommer att annonseras via CK Hymers sociala media samt Strava-klubben HPC.

Här ser ni historiska scores från HPC 2019 , HPC2020 , HPC2021.

Hur funkar det?

  • Träningar som är öppna för alla, med tävlingsliknande moment, träningarna har olika upplägg och platser, med gemensamma faktorn att man kan samla på sig Prestige gentemot andra deltagare.
  • Sammanställning av PrestigePoäng efter varje event.
  • Ingen avgift, ingen officiell resultatlista, endast PrestigePoäng och tävlingsliknande moment i enkla men fysiskt ansträngande former.
  • Innehavare av Högst Prestige vid årsmötet tituleras Prestigemästare fram till nästkommande.

Poängsystem

PrestigePoäng delas ut enligt belgiska superprestigeskalan, 15p till främsta och fallande med 1p per cyklist. HUR man blir bäst skiljer sig något från event till event, ibland är det först till mållinje som gäller, ibland är det kortast totaltid på ett eller flera Strava-segment. 

Det rekommenderas att ladda ned GPS-fil med bansträckning som tillhandahålles, och även att klicka in poänggivande segment som "favorit" på STRAVA..

Prestigemästare

Vid lika poäng så leder den cyklist som senast plockade maxpoäng på en deltävling, därefter plockat poäng vid flest deltävlingar.  Efter samtliga event så koras en inofficiell Prestigemästare, vid lika poäng avgör flest maxpoäng, därefter antal poäng på sista eventet.