Östgöta Motion

Östgöta Motion är vanligen årets första motionslopp på landsväg. Det går samma dag som Östgötatempot och dagen före Östgötaloppet och till stor del på samma trevliga bana. Banan är i stort sett platt förutom några backar i början och sträcker sig såväl genom skogslandskap som ute på östgötaslätten. 

Loppet genomförs lördag 15:e april -23. 

Om loppet

ANMÄL DIG NU

Loppen 2020 och 2022 har gått till historen på olika vis. Medan loppet 2020 fick flyttas till en mycket solig höstdag pga pandemin, så gick 2020 lite tidigare en vanligt i ett Östergötland som helt täckts av snö - bortsett från varvet runt Ljungsjön då! Läs reportagen från 2020 respektive 2022 och lägg vädret någonstans mittemellan så får du ett mer troligt scenario för 2023. Ett fint lopp blir det iaf!

Datum: 15:e april
Start: kl 10.00
Klass: Motion
Distans: 61 km

Pris

 
FrånTillPris
30/131/3275 kr
1/414/4375 kr
15/415/4550 kr

Startavgiften återbetalas ej, men kan överlåtas om du får förhinder. Det finns också en försäkring, Folksams Startklar, som ger dig möjlighet att få tillbaka startavgiften vid motionsarrangemang om du drabbas av sjukdom.

Övrig information

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

  • Priser kommer att lottas ut bland de startande
  • Ingen tidtagning kommer att ske
  • Depåer vid Hamra, vid Örstorp samt vid målet där du får cykelfika.
  • Du måste vara minst 15 år för att delta.
  • Alla åkare är olycksfallsförsäkrade och deltagande sker på egen risk.
  • Gällande trafikregler ska följas.
  • Godkänd cykelhjälm är obligatorisk.

Hitta dit

Kommer du på E4 så åk av vid Linköping V och kör ut på väg 34 mot Motala. Efter en knapp mil sväng av in mot Ljungsbro. Kör rakt genom rondellen vid Preem-macken och fortsätt under akvedukten. Följ vägen och till vänster i rondellen, fortsätt rakt genom samhället. Fortsätt sedan rakt fram ca tre km till Ljungs kyrka, där start och mål är beläget.
Du som inte kommer motorvägen rekommenderas åka av väg 34 och in i Ljungsbro för att sedan följa skyltarna från rondellen vid Preem-macken.

Omklädning

Ljungsbro Fritidscenter, Hanorpsvägen 4, 590 74 Ljungsbro.

Upplysningar

För övriga upplysningar info@ckhymer.com

Bana

Partners