Ordförandens pris

Varje år delar Hymers ordförande ut ett pris till en klubbmedlem som utmärkt sig på något sätt. Priset delas ut i samband med årsmötet. Nedan följer listan av pristagare genom åren.

 

Ordförandens pris 2023

Inte sen HymerTV slog igenom har CK Hymer haft så mycket TV tid som i år. Med en vinst i Cykelvasan, SM guld i XCM, seger i långloppscupen, 14:e plats på Gravel EM och 30:e plats på Gravel VM. Trots att hon allt som oftast har valt "fel" cykeltyp, så går Ordförandes pris till Amanda Bohlin, Stort grattis Amanda till en fantastisk säsong!

Ordförandens pris 2022

Årets pris går till en medlem som kanske inte syns och hörs mest, och när man väl hör av personen så får man ett glädjerus i kroppen eftersom man då inser att man har en chans att få hjälpa klubben! Personens uppgift tillhör kanske inte de roligaste vi har men den är en av de viktigaste. Med oförtröttlig energi hjälper personen till att söka, jaga och fixa funktionärer till alla våra arrangemang. Årets pris går till Pierre Nandin.

Ordförandens pris 2021

Carin Winell och Viktor Hillerström Rundh. Ordförandes motiveringar:

Tillsammans med laget har Carin Winell satt CK Hymer på kartan i cykelsverige. Lagets genombrott skulle ha kommit redan förra året, men i år har de verkligen visat vad man göra när man verkligen kör för varandra. Folk kommer till oss och frågar om de får köra för Hymer, vilket verkligen är ett kvitto på att vi har lyckats med något bra. Årets pris kan nog kanske ses som ett bragdpris, efter det som det för mig var en överraskning jag inte hade kunnat hoppas på. Att få se hur årets SM utspelade sig, våndas in i det sista för att sen får brista ut i glädjeskrik när målinjen passeras först av en Hymerit.

Viktor Hillerström Rundh har sedan jag lärde känna honom, i mina ögon vuxit från att vara en halvsprallig ung vuxen till att numer vara en av de styrande och ställande på tävlingsbanan. Viktor är (nästan) alltid glad och öppenhjärtig och någon som gärna delar med sig av tips och tricks, samt en hel del hets. Med en ohygglig målmedvetenhet under senaste åren, och med en väl avvägd attack den sista kilometer, får han nu titulera sig Svensk mästare i landsväg!

Ordförandens pris 2020

Sebastian Cano och Jakob Svensson, för att ha startat och drivit Hymer TV och sett till att våra lopp gått att följa live även när pandemin gjorde det svårt att vara på plats.

Ordförandens pris 2019

Mats Mikiver. Årets pris går till en person som har gett sin själ till klubben. Personen har under lång tid bidragit till klubbens arbete och framgång, men har länge förvägrats detta pris. Denna person kuskar idag land och rike runt bara för att få köra vår fina Volvo. Bakom ratten är han vår egen Adamssson, en ovärderlig sidekick till Jockes livesändningar från racen. Årets pris går til Mats Mikiver.

Ordförandens pris 2018

Jan Brugård. Under året har denne person helhjärtat kastat sig in i föreningens arbete på alla sätt och vis. Personen har hjälpt till med allt från sponsorjagande, deltagit motionsverksamheten och på tävling, hjälpt till vid diverse arrangemang, drivit på och definerat vårt avtryck i sociala medier. Personen har varit ett stort stöd och hjälp för mig i min nya roll. Engagemanget har under året varit extra stort vid evenemang som Mjärdevicykling, Wolfram GP och Roxen Runt.

Ordförandens pris 2017

Mathias Hjärström för stort arbete under flera år med klubbkläderna.

Ordförandens pris 2016

Karl-Åke Persson och Nils-Gunnar Stedt för värdefullt och lojalt arbete vid klubbens arrangemang.

Ordförandens pris 2015

Berit Danielsson, Mia Kromnow, Elisabet Mejlerö, Birgitta Andersson och Pernilla Ottosson för att under året och flera år tidigare ha skött serveringen vid klubbens arrangemang.

Ordförandens pris 2014

Joakim Rundh för stort engagemang och en viktig kugge i elitlagets verksamhet.

Ordförandens pris 2013

Daniel Brengdahl för plikttroget arbete med cykelbytardagen.

Ordförandens pris 2012

Jan Nilsson för tio års arbete i styrelsen och det senaste året som kassör.

Ordförandens pris 2011

Marcus Johansson för bronsmedaljen på herrarnas linjelopp vid SM.

Ordförandens pris 2010

Göran Andersson för mångårigt arbete i föreningen och på senare år främst vid klubbens arrangemang. 59 år som funktionär på Östgötaloppet är svårslaget och imponerande. Dessutom fyra år som ordförande 1973-76.

Ordförandens pris 2009

Marcus Carlsson för att som relativt ny i föreningen snabbt och engagerat tagit på sig rollen som tävlingsledare för klubbens City-GP.

Ordförandens pris 2008

Leif Södergrann för flera års ledarinsatser på tävlingar med klubbens cyklister och Lasse Borg för arbetet med nya klubblokalen och sin medverkan i klubbens samtliga arrangemang under året.

Ordförandens pris 2007

Stefan Johansson för gediget kassörsjobb under flera år.

Ordförandens pris 2006

Lars Utterström för engagerat arbete i såväl styrelsen som vid klubbens egna arrangemang.

Ordförandens pris 2005

Bo Ekenger för stort engagemang i styrelsearbetet samt i övriga klubbaktiviteter.

Ordförandens pris 2004

Jan-Olof och Lotta Wilhelmsson för oegennyttigt och värdefullt arbete i både stort och smått i klubbens verksamhet. Det som särskilt bör framhållas är sådant arbete som måste göras, men som ingen riktigt ser; sortera nummerlappar, städa klubblokalen, prisinköp, köra material efter arrangemang m.m.

Ordförandens pris 2003

Michael Johansson för en framgångsrik tävlingssäsong på landsväg och MTB, kombinerad med heltidsarbete, styrelsearbete och tränaruppdrag.

Ordförandens pris 2002

Manuel Cano för nedlagt arbete med Bingolotto och samtidigt ha energi över att starta upp en motionssektion.

Ordförandens pris 2001

Thomas Hild för sin hjälpinsats på Revanche-tempot. Han stannade och gav en skadad medtävlare första hjälpen.

Ordförandens pris 2000

  • Familjen Cano för sitt värdefulla arbete med Bingolotterna.
  • Håkan Andersson som håller vår hemsida i ordning och uppdaterad.

Ordförandens pris 1999

  • Curt Fransson för hans stora och viktiga insatser som tävlingsledare.
  • Ingwar Johansson för ett utmärkt arbete med Bingolotto.
  • Michael Johansson både som aktiv, tränare, ledare och i övrigt för sitt stora engagemang för klubben.
  • Jan Öfwerström för sitt stora engagemang med våra junior- och elitcyklister.

Ordförandens pris 1998

Priset för förnämliga insatser i CK Hymer går i år till Curt Fransson för hans stora och viktiga insatser som tävlingsledare och sponsorarbete.

Ordförandens pris 1997

Priset för förnämliga insatser i CK Hymer går till Jan Öfwerström.

Ordförandens pris 1996

Priset för förnämliga insatser i CK Hymer Michael Johansson.