Svenska Mästerskapen LVG tempo

Den 17 - 23 juni arrangerar Hymer, Svenska Mästerskapen i landsväg tempo. Tävlingarna planeras att hållas med start och mål i Västerlösa.

Utöver detta arrangerar vi också Svenska Mästerskapen i linje under samma vecka.

Om sporten

Tempo är förmodligen det enklaste tävlingsformatet i cykel: ett lopp mot klockan, med förare som startar med 1-2 minuters mellanrum. Till skillnad mot linje-cykel så finns det ingen klunga att gömma sig och ta vindskyd i; bara du och cykeln och ditt hjärtas dunkande. Och en klocka som tickar.

Trettio sekunder," ropar tidtagaren. Startmotorn håller dig uppe medan du klämmer fast i pedalerna. Djupa andetag. "Tio sekunder." Din puls stiger, din mun blir torr. "Fem, fyra, tre, två, en. .." Du är iväg! Under den kommande halvtimmen kommer dina lungor och ben att skrika och det är upp till ditt pannben att övervinna smärtan.

Dom snabbaste cyklisterna kommer antagligen att snitta över 50 km/h och snabbast tid i respektive klass vinner.

Hemmafavoriter

Lär känna några av förhandsfavoriterna för att lättare kunna följa tävlingarna.

Tider

17 - 23 juni.

Mer ifo kommer senare.

Anmälan

Anmälan har inte öppnat.

Carin Winell

Efter att lagkamraten Frida stått för dagens långa utbrytning kunde Hymers Carin segla ifrån konkurrenterna i spurten och säkra SM-guldet i linje 2021.

Hugo Forssell

Slagen med blott millimetrar tog Hugo silvret i linjeloppet 2023. Tidigare har han tagit guld samt två brons i tempo och har utöver det dominerat swe-cup de fem senaste åren.

Victor Hillerström Rundh

Med en distinkt attack med någon kilometer kvar till mål avgjorde Hymers Victor Hillerström-Rundh kampen om SM-guldet på linje 2021.

Preliminär huvudbana

Arrangörer