Träning

Du kanske precis köpt din första racer och vill cykla tillsammans med andra. Du kanske vill komma snabbare fram på nästa motionslopp, eller mäta t.o.m. dina krafter på tävling. Oavsett nivå så är du välkommen till vår träning där du kan få tips, pepp och stöd av rutinerade cyklister.  CK Hymer erbjuder flera träningstillfällen i veckan, i princip året runt, för alla nivåer.

Från och med i år uppdateras våra rundor på svenskalag.se. Smidigast är att använda deras app på din mobil (är du medlem i flera klubbar, t.ex. Mera Lera, som också använder svenskalag.se så får du bådas kalendrar gemensamt).

Måndagar - MTB-teknik

OBS! Endast öppet för Hymer-medlemmar, samt för dig som vill prova på (max två provtillfällen).

Teknikträning med samling 18.00 vid starten för Vallaspåret. Första gången 8 maj.

Tisdagar – Elitintervaller

OBS! Endast öppet för Hymermedlemmar.

Elit-intervallerna, också kända som mördar-intervaller, är inte till för nybörjare, utan är precis som namnet antyder inriktad på elit och dig som tävlingscyklar.

Passen leds av elitcyklisterna och utgår från klubblokalen kl 17:30 i april och september och 18:00 under maj - augusti.

Onsdagar – Mjärdevicykling

OBS! Endast öppen för hymermedlemmar, samt för dig som vill prova på (max treprovtillfällen).

Distanspass på ca 5-7 mil för motionärer på alla nivåer.

Vi delar upp oss i olika fartgrupper och kör i huvudsak i tvåpar. Tempot är lugnt och fint och utan intervaller.

Eventet passar alla som har en landsvägscykel och vill komma ut på cykling i grupp. Du bör klara av att cykla i minst 25 km/h.

Start i solen utanför Collegium kl 17:30 på onsdagar, 3 maj - 25 oktober (eller så långt vädret tillåter). 

Torsdagar – Träningstävling MTB

OBS! Endast öppen för hymermedlemmar, samt för dig som vill prova på (max två provtillfällen).

Träningstävling med  samling 18.00 vid Mera Leras startportal uppvärmd så kör vi gemensam start. Alla kan vara med, man kör efter egen förmåga. De snabbaste kör ett varv och vilar några minuter och kör sedan ett varv till. De som inte har tempot i kroppen än kör ett varv och så samlas alla upp efteråt. Första gången 4 maj.

Torsdagar – Motionsintervaller

OBS! Endast öppen för hymermedlemmar, samt för dig som vill prova på (max två provtillfällen).

Intervallpass på ca 6-7 mil för motionärer på alla nivåer.

Vi delar upp oss i olika fartgrupper och kör 4-5 intervaller, oftast i s.k. belgisk kedja, men även andra former förekommer.

Passen leds av rutinerade cyklister och utgår från Saab Arena. Start kl 18:00 fram till augusti. Från september är det start 17:30.

Första ledarledda tillfället är normalt i slutet av april och sista i slutet av september.

Lördagar – Motionsdistans

OBS! Endast öppen för hymermedlemmar, samt för dig som vill prova på (max två provtillfällen).

Distanspass på ca 10 - 15 mil.

Vi kör en eller flera grupper beroende på hur många vi blir. Gruppen kör i huvudsak i tvåpar i ett tempo som alla klarar av. Tillfälliga fartinslag för den som vill kan förekomma, men ledaren ser alltid till att cykla i marchfart med dem som inte vill höja farten, medan de leksugna väntar in.

Eventet passar alla som har en landsvägscykel och vill komma ut på cykling i grupp. 

Passen leds av rutinerade cyklister. Normalt startar passen kl 9:00 vid Saab Arena, men notera att startplats och -tid kan variera, så kolla på svenskalag.se för senaste info.

Söndagar – Elitdistans

OBS! Endast öppet för tävlande Hymermedlemmar

De söndagar då det inte är tävling så ordnar oftast eliten distanspass. Detta sker mer oregelbundet under säsong, men mer regelbundet på t.ex. vintern. Passen är oftast lite längre och snabbare än övriga distanspass.

Passen utgår från klubblokalen, Herrgårdsgatan 3C, kl 9:00 året runt. 

Du hittar veckans rundor här.

För all träning krävs MTB- eller landsvägscykel (beroende på träningsform) och hjälm. Du bör också ha reservslang, verktyg och pump med dig.  Vid cykling i mörker skall cykeln ha belysning.