Träning

Du kanske precis köpt din första racer och vill cykla tillsammans med andra. Du kanske vill komma snabbare fram på nästa motionslopp, eller mäta t.o.m. dina krafter på tävling. Oavsett nivå så är du välkommen till vår träning där du kan få tips, pepp och stöd av rutinerade cyklister.  CK Hymer erbjuder flera träningstillfällen i veckan, i princip året runt, för alla nivåer. Du hittar veckans rundor här.

Måndagar - Ungdomsträning

Träningen på måndagar är inriktad mot nybörjare.
Planerad start i maj.

Samling klockan 18:00 vid klubblokalen.

Tisdagar – Elitintervaller

Elit-intervallerna, också kända som mördar-intervaller, är inte till för nybörjare, utan är precis som namnet antyder inriktad på elit och dig som tävlingscyklar.

Passen leds av elitcyklisterna och utgår från klubblokalen kl 17:30 i april och september och 18:00 under maj - augusti.

Onsdagar – Mjärdevicykling

Distanspass på ca 5-7 mil för motionärer på alla nivåer.

Vi delar upp oss i olika fartgrupper och kör i huvudsak i tvåpar. Tempot är lugnt och fint och utan intervaller.

Eventet passar alla som har en landsvägscykel och vill komma ut på cykling i grupp. Du bör klara av att cykla i minst 25 km/h.

Start i solen utanför Collegium kl 17:40 på onsdagar från 25 april - 30 maj och 15 augusti - 30 oktober (eller så långt vädret tillåter). 

Torsdagar – Motionsintervaller

Intervallpass på ca 6-7 mil för motionärer på alla nivåer.

Vi delar upp oss i olika fartgrupper och kör 4-5 intervaller, oftast i s.k. belgisk kedja, men även andra former förekommer.

Passen leds av rutinerade cyklister och utgår från Cykelspecialisten. Start kl 17:30 i april och september och 18:00 under maj - augusti.

Första ledarledda tillfället är 25 april.

Lördagar – Motionsdistans

Distanspass på ca 10 - 15 mil för motionärer på alla nivåer.

Vi delar upp oss i olika fartgrupper och kör i huvudsak i tvåpar.

Eventet passar alla som har en landsvägscykel och vill komma ut på cykling i grupp. Du bör klara av att cykla i minst 27 km/h.

Passen leds av rutinerade cyklister och utgår från Cykelspecialisten, kl 9:00 året runt.

Söndagar – Elitdistans

De söndagar då det inte är tävling så ordnar oftast eliten distanspass. Detta sker mer oregelbundet under säsong, men mer regelbundet på t.ex. vintern. Passen är oftast lite längre och snabbare än övriga distanspass.

Passen utgår från klubblokalen, Herrgårdsgatan 3C, kl 9:00 året runt. 

Du hittar veckans rundor här, samt på Facebook.

För all träning krävs landsvägscykel och hjälm. Du bör också ha reservslang, verktyg och pump med dig.  Vid cykling i mörker skall cykeln ha belysning.