Barnens Grand Prix

Den 1/7  arrangerar Hymer Barnens Grand Prix - Swecycling for Kids som del av Barnens SM och SM-veckan i LinköpingUtöver detta arrangerar vi också Svenska Mästerskapen i kortdistans, paracykling och MTB XCE.

Om loppet

Loppet går ett varv på samma bana som SM i paracykel jaktstart, samt landsväg kortdistans går. Start och mål på den 1.5 km långa banan är vid Stora torget och i mål får alla deltagande barn en medalj så väl som diplom. Självklart kan man också ta en bild eller två när man står på podiet. 

Datum: 1/7 2022
Tid: 15:00
Plats: Stora torget, Linköping

Alla barn skall ha cykel med fungerande bromsar samt hjälm. Föräldrar eller anhörig får följa med runt och ledsaga vid behov.

Publik

Fri entré. Läktare finns vid start och mål, men det går också att stå längs med banan, eller varför inte gå motvarvs för att se lite olika delar?

Anmälan

Anmälan sker på plats på Stora Torget i Linköping i samband med cykel- och rullskidtävlingarna den 28/6, 30/6 och förmiddagen 1/7, samt på Barnens SM i Trädgårdsföreningen den 30/6 och förmiddagen 1/7. Notera att antalet platser är begränsat. 

Prova på MTB XCE

Barn kan dessutom prova på att köra några av hindren från SM i MTB XCE på en liten kopia av banan i Trädgårdsföreningen under Barnens SM på eftermiddagarna, torsdag 30/6 - lördag 2/7.  

Prova på

  • Lilla Roxen Runt
    Lilla Roxen Runt är ett 3 km långt lopp för barn.
  • E-cykling
    Prova att cykla i Paris, London, eller kanske Watopia fast mitt i Linköping City, med nya stora cykel-trenden: e-cykling.

Banan

Arrangörer

Guld-sponsorer

Silver-sponsorer