Grusäventyr, KM och VM-prep

Grusäventyr, KM och VM-prep

Höstsäsongen är igång med grusrundor och lite alternativa träningsupplägg. Den 1a oktober avnjöts fint väder, fin fika och för några av deltagarna erövrades stravasegment med nykorade QOM och KOM över Stjärnorps mjukt vaggande grusbädd.

Ett glad skara deltagare kunde välja antingen den tuffa och fysiskt krävande utmaningen av att jaga HPC-poäng, efterföljda av den sociala gruppen där fokus låg på trivsamhet och naturupplevelse. Halvvägs avnjöts oväntat mysig fika på gårdsbutik, kanske ett av årets sista tillfällen för utomhusfika.

Några av våra starka cyklister passade på att vässa VM-formen inför VM i grusvägsrally samtidigt som de jagade klubbmästartiteln.

Information om dagen av grusentusiast Thorsson, och nervöst gäspande bland deltagarna.

Ett välkänt koncept med HPC-segment där snabbast tid eller inom 5 sekunder från snabbaste tid var poänggivande.

Fika på ”Elins Lockar” kring Sandvik/Korsvik gjorde många på ännu bättre humör, och sockerstinna för de avslutande segmenten.

Bästa poängplockare, ledare i Hymer Prestige Challenge och klubbmästare i gravel blev våra härliga Rasmus Mikiver och Carin Winell.

Carin Winell vann damklassen med maxade 38p🥇.

I herrklassen kunde segmenten avslöja att statistikern Mikiver hade en plan att satsa på långa segment, vilket lönade sig.

Rasmus Mikiver 26p 🥇

Patrik Winell 20p🥈

Emil Lundborg 13p🥉

Andreas Palm 3p👏

Sebastian Cano2p👏

Avslutningsvis ett citat inför kommande HPC

De långa HPC-sträckorna är legendary. Det är 4 år sedan ni åkte till Söderköping men alla pratar fortfarande om det.

Jo Lenaerts

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *