SM-Guld till Carin Winell

SM-Guld till Carin Winell

Sveriges bästa damlag tar SM-guld

Det är imponerande vilken körning. Och tänk största laget, vilken fördel dom hade nu. Och dom skapade den här tävlingen från meter noll i Hymer. Alla i Hymer ska vara sjukt stolta över det här resultatet. Ja, Hymer är ju en fantastisk förening. Och det är ju så roligt och välförtjänt någonstans där att man kan komma som ett starkt gäng och på det sättet sätta färg på det svenska mästerskapet. Det är ju jätteroligt, så vi gläds verkligen med Carin Winell och hela Hymer-gänget. Ja, det var imponerande… ja, kul. Jag gillar när lagkörning betalar sig och jag jag tycker att Hymer gjode det fantastiskt bra här idag. Stor eloge till dom. /…/ här spelade dom det efter boken och gjorde det fantatiskt bra. /…/ Starkast vann väl helt enkelt. Det var ju inte nåt snack i spurten egentligen.

Kommentatorerna Johan Thörnhage och Oskar Ekman sammanfattar i Solid Sports live-sändning

För en vecka sedan tog Sebastian Cano SM-Guld i H30 och när Sveriges bästa damlag stod på startlinjen var det ett självklart mål att försöka göra detsamma i damer elit. Med hela Sverige-eliten på plats, inklusive alla proffs, som exempelvis Emilia Fahlin, så skulle det inte bli en lätt uppgift.

Carin hade fått direktiv att ta det lugnt i början, men redan efter något varv låg hon först i klungan med en liten lucka bakom sig när hon kom förbi drickalangningen. Hon log och ryckte på axlarna lite ursäktande mot coach Michael Johansson. Hon kunde ju inte hjälpa att det gick så lätt.

Efter ett tag var klubbens Anna Johansson och Adelina Millberg framme i korta attacker. Frida Englund-Öhman kunde som nästa Hymerit sedan passa på att gå på attack och kom loss. Hon fick efter ett tag sällskap av ä Madelene Andersson, Velodrom. Tillsammans gjorde dom ett jättejobb medan lagkamraterna kunde ta det lugnt i klungan.

Tierparen (numera Vadstena och Hymer) Frida Englund-Öhman, briljerade på hemmaplan och bäddade i mångt och mycket för Carins seger.

När det riktiga jakten väl kom igång så blev det stress i klungan. detta ledde tyvärr till en större krasch med Anna Johansson, Adelina Millberg och Johanna Palmqvist inblandade. Så väl Anna som Adelina kunde fullfölja loppet medan det stora spurthoppet, Johanna, tyvärr blev rejält slagen och fick bryta.

Klungans jakt fortsatte och efter ett tag lyckades man komma ikapp utbrytarna. Hanna Johansson, Jarla CK, attackerade och en utvilad Carin kunde utnyttja sin energi för att brygga, efter en stund anslöt även Alexandra Nessmar, Ormsalva, och Nathalie Säftsten, Probikefit.

Klungans jakt gick lite hackigt och varje gång samarbetet kom igång lite bättre såg Carin till att trycka på lite extra för att demoralisera dom jagande. Den till största delen väl samarbetande kvartetten kunde därmed komma ensamma in mot upploppet.

Först in var Carin och det såg ut som att främst Hanna och Alexandra hade riktigt bra slagläge, men när Carin la i högsta växeln var dom chanslösa. En oerhört stark individuell insats kryddat med en lika stark laginsats visade hur fin cykling kan vara när laget går före jaget. Tvåa blev Hanna med Alexandra trea och Nathalie på en stark fjärdeplats.

Så här ser det ut när man vinner SM överlägset. Foto: Svensk proffscykling
Först fram och gratulera var en blåslagen men jublande glad Johanna Palmqvist.
Så här glad blir man när man rullar in i mål och får reda på att ens lagkamrat tagit SM-Guld!
Laget före jaget. ett stolt lag, med ledare, hyllar segraren.
Sa vi att vi var cool-lugna när Carin gick i mål?
Svensk mästare, linje, 2021 – Carin Winell!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *