Strålande feedback efter Roxen Runt

Strålande feedback efter Roxen Runt

Foto: Johan Ericsson – Myllan Foto

Efter dom flesta av våra lopp försöker vi skicka ut enkäter till deltagare och funktionärer för att se vad vi gör bra och vad vi kan förbättra, så också efter årets Roxen Runt. Glädjande nog brukar det visa sig att så väl funktionärer som deltagare uppskattar arrangemangen. Årets Roxen Runt var inget undantag, snarare tvärtom, vilket kanske bäst sammanfattas av att alla utom en av dom som svarade på enkäten absolut kunde tänka sig att rekommendera loppet för en kompis och den sista kanske skulle kunna tänka sig det. Vi är så klart iktigt glada över det här. Fokuset i denna blogg är dock på vad vi kan förbättra.

98.7% av dom som svarade kan absolut tänka sig att rekommendera Roxen Runt för en kompis. Vi är mycket nöjda med det, men än finns det utrymme för förbättring.

Tror det mycket positiva responsen, så kom det samtidigt in flertalet mycket konstruktiva förslag på hur vi kan förbättra loppet vidare. Tre saker var tydligt dominerande bland förbättringsförslagen:

  1. Bättre information om nummerlappsutdelningen
  2. Tydligare målgång
  3. Mer kaffe åt folket

Nummerlappsutdelningen

Vi hade lite olösta bollar in i det sista, vilket gjorde att vi avvaktade med att skicka ut information inför loppet, för att slippa spamma deltagarna. Det gjorde att flera av er tyckte att ni framförallt informationen om nummerlappsutdelning kom sent. Iom att vi slutat med efteranmälan på plats, så har vi ganska lätt att se till att ha tillräcklig fart på nummerlappsutdelningen på plats. Dels därför, dels för att inte dra folk till en extra plats i Corona-tider, så hade vi ingen utlämning av nummerlappar dagarna innan. Tills nästa år kanske detta ändras, men framförallt ser vi till att få ut informationen tidigare.

Nummerlapp till Roxen runt 2021.

Målgången

Det är en skarp kurva strax innan spurten och målportalen var ganska tajt, så för dom som kom i klungor och ville spurta hårt så upplevdes det lite stökigt. Att hitta en ideal målgång är en lite blandning av saker, tex vad kan man få tillstånd till, hur mycket hindras trafiken av målportalen, hur lättillgängligt är fikat efteråt, finns det el i närheten, osv. Där tror jag att vi har hittat den bästa kompromissen, men däremot inte den bästa implementeringen, så till nästa år får vi se över framförallt skyltningen innan mål samt utformningen av själva målportalen.

Ettan och tvåan spurtar i mål före en jagande klunga. Foto: Mikael P

Kaffet

Huvudansvarig för eventet slutade dricka kaffe vid 12 års ålder, så något som är självklart för många andra faller ofta bort i min tanke. Nu har det lagts till i förberedelse-listan för nästa år, så då ska det definitivt finnas på plats. självklart kommer det att finnas på årets Östgöta Motion också.

Efterhänget var mycket uppskattat, men många saknade sitt kaffe. Foto: Cyklande funktionär

Tack för den mycket positiva och konstruktiva feedbacken. Nästa lopp hoppas vi göra än bättre! å tal om nästa lopp, varför inte anmäla sig till Östgöta Motion som går i slutet av september?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *