Svenska Mästerskapen LVG linje

Den 17 - 23 juni arrangerar Hymer, Svenska Mästerskapen i landsväg linje. Tävlingarna planeras att hållas med start och mål vid Vallastaden.

Utöver detta arrangerar vi också Svenska Mästerskapen i tempo under samma vecka.

Om sporten

Visste du att landsvägscykling är en individuell lagsport? Du kanske har sett på skidornas långloppskupp att lagen jobbar alltmer som lag. Om en lagkamrat är loss i en utbrytning så jagar man normalt sett inte i kapp det, utan det får i så fall något annat lag försöka göra.  Inspirationen kommer från cyklingen.

Normalt har varje lag en kapten, någon man lägger upp lagets taktik för. Om kaptenens bästa chans är att vinna i en spurt så ser man till att han får gömma sig i vindskydd i klungan medan de övriga i laget gör allt för att se till att hålla ihop den. Om en motståndare går loss försöker man antingen täppa luckan eller få med en av sina andra cyklister på hjul, dvs i vindskydd. Övriga laget, inklusive kaptenen, kan då sitta lugnt och vänta i klungan. Om något annat lag jobbar ikapp utbrytningen är hela laget därmed pigga, eftersom man gömt sig i vindskydd och om man inte lyckas komma ikapp, så har lagkamraten som är loss en stor chans att vinna. 

Hemmafavoriter

Lär känna några av förhandsfavoriterna för att lättare kunna följa tävlingarna.

Tider

17 - 23 juni.

Mer ifo kommer senare.

Anmälan

Anmälan har inte öppnat.

Amanda Bolin

Amanda Bohlins huvudfokus är MTB där hon 2023 tog en prestigefylld seger i cykel-vasan och framförallt vann SM i MTB XCM samt swe-cup i långdistans. 

Carin Winell

Efter att lagkamraten Frida stått för dagens långa utbrytning kunde Hymers Carin segla ifrån konkurrenterna i spurten och säkra SM-guldet i linje 2021.

Hugo Forssell

Slagen med blott millimetrar tog Hugo tog ett silvret i linjeloppet 2023. Tidigare har han tagit guld samt två brons i tempo och har utöver det dominerat swecup de två senaste åren. 

Johanna Palmqvist

Johanna var inte bara med och startade Hymer damelit 2020, hon tog samma år sitt första SM-guld i kortdistans och försvarade det 2021, för att 2022 säkra en trippel på hemmaplan.

Victor Hillerström Rundh

Med en distinkt attack med någon kilometer kvar till mål avgjorde Hymers Victor Hillerström-Rundh kampen om SM-guldet på linje 2021.

Preliminär huvudbana

Arrangörer