Tempo SM

Tempo SM

Den svenska nationella cykelsäsongen har äntligen inletts i och med tempoloppen på SM i Lekeryd. CK Hymer var representerade i flera klasser med goda insatser.

Först ut bland hymeriterna var CK Hymers nya damsatsning. Det var första gången i skarpt läge mot hela den svenska eliten. Flera fina resultat noterades med Carin Winell på en mycket stark åttondeplats. Därefter följde Sofia Häger som tolva, Charlotta Carlsson 16:e och Anna Johansson 20:e.

I herrarnas elitklass gjorde Gabriel Sandör en spännande start. Gabriel som annars satsar på triathlon genomförde på SM för första gången ett tempolopp i tävlingssammanhang. Gabriel stod för en strålande tävling och var länge i ledningen. Till slut noterades han för en meriterande fjärdeplats.

Övriga hymeriter gjorde alla starka insatser med Jakob Södergrann som 13:e, Victor Hillerström Rundh som 14:e, Leo Kaftanski som 17:e och Patrik Winell som 21:a. I lagtävlingen, där de tre främsta cyklisternas tider räknas ihop, byttes fjolårets SM-guld ut mot ett silver.

Den var inte slut på SM-medaljer för Hymer i och med det. Flera veteraner genomförde tempoloppet på söndagen och det blev bronsmedaljer för Pontus Andresen i H 30 och Eric Egelstig i H 45. 
I H 35 kom Martin Härn tia och Tommy Hedin tolva.

För kompletta resultat se: https://www.sportstiming.se/event/7641/results

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *