Wolfram fortsätter men inget GP i år

Wolfram fortsätter men inget GP i år

Då cykel-SM i Linköping tar en hel vecka i anspråk för klubben och dess funktionärer så har CK Hymer tagit beslutet att inte arrangera Wolfram Grand Prix 2024. Loppet som av tradition har inlett stadsfestivalen i Linköping som arrangeras i augusti lockar alltid mycket folk. Nu välkomnas publiken till SM-tävlingarna istället.

– För att fokusera all kraft på att göra SM så bra som möjligt pausar vi succén Wolfram Grand Prix i år. Glädjande nog får vi med oss vår sponsor Wolfram MathCore som går in som huvudsponsor till SM. Vi hoppas också att den härliga och stora publik som alltid kantar banan under Wolfram Grand Prix hittar ut till Vallastaden och kanske även Västerlösa, säger Jan Brugård som är projektledare för SM i Linköping.

Wolfram MathCore, som har sitt kontor i Mjärdevi precis utmed banan för linjeloppet under SM, jobbar med utveckling och mjukvara. Deras slogan är ”Nyfikenhetsdriven ingenjörskonst” (curiosity driven engineering). Mer konkret utvecklar de en programvara, System Modeler, för simulering av allt från metabolism till flygplan och erbjuder relaterade konsulttjänster.

Foto: Micke Fransson / teambild.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *