Lovanggruppen

Lovanggruppen

Vi har besökt en av CK Hymers nya sponsorer för 2024 för att lära oss mer om företaget och den aktuella reklamsatsningen. Det gäller företagsgruppen Lovanggruppen, vars logotyp numera finns på baksidan av våra tröjor.

I Lovanggruppen finns två lantbruksföretag med säte i Vikingstad, Lovang Lantbrukskonsult AB och Lovanggruppens Handelshus AB. Lovang Lantbrukskonsult AB som startades 1981 av Torbjörn Lovang är ett konsultföretag och jobbar med rådgivning för lantbrukare som växtodling, EU-stöd, miljöfrågor, driftsekonomi med mera, och VD för företaget som har idag 13 rådgivare anställda, är numera Torbjörns son Ulrik.

Gruppens andra företag, Lovanggruppens Handelshus AB startades 1988 och säljer bland annat utsäde, diesel, gödning med mera och inriktar sin försäljning till lantbruksföretag. Handelshuset har tre anställda och 154 delägare, något man kan bli om man är kund hos Lovang Lantbrukskonsult AB, men man behöver dock inte vara delägare för att få göra affärer med handelshuset. Något som ligger Lovanggruppen och Ulrik Lovang varmt om hjärtat är nyrekrytering av agronomer till svenskt lantbruk.

– Lovanggruppen sponsrar Hymers tröjor med budskapet ”Agronom – Ett Framtidsyrke” eftersom Östergötland har fantastiska förutsättningar att producera livsmedel, vilket alla cyklister ser under sina träningsrundor.
– Och det behövs fler agronomer som arbetar med växtodling, djurhållning, livsmedel, ekonomi på lantbruk, konsultbolag, förädlingsföretag och myndigheter, säger Ulrik Lovang som själv har ett förflutet som ungdomscyklist i CK Hymer.

Vill du veta mer om Lovanggruppen och dess verksamheter rekommenderar vi att deras hemsida www.lovanggruppen.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *