Roxen Runt i bilder, text och filmer

Roxen Runt i bilder, text och filmer

30-årsjubilerande Roxen Runt, möttes av ett unikt år, med en pandemi som stoppat lopp efter lopp. Vi bestämde oss dock för att anpassa loppet efter förutsättningarna istället för att ställa in och så här i efterhand är vi väldigt nöjda med beslutet och hoppas att det lila fåtal som fick chans att delta också är det. Här följer en sammanfattning i bilder och filmer av loppet.

Ett motionslopp kan ingen (eller alla) vinna sägs det, men förste herr i mål var Isak Genberg och första dam Lena Högberg. Bergspriset togs av Hugo Andersson. Resultaten hittar du här.

Loppet i bild

Pär Svensson rörde sig längs banan under loppet och tog bilder av alla cyklister. Nedan är ett litet urval, men du kan hitta alla korten här. Tagga gärna dig själv eller en kompis på korten. För varje kort du är taggad på så har du en chans att vinna en förstoring av valfritt kort från loppet.

Jakob Svensson, hade koll på spakarna under loppet medan Tomas Fält, i gul väst, åkte med runt som sjukvårdare.
Starten var uppdelad i två grupper, dels för att Corona-anpassa och dels för att få en lagom fart från början för så många som möjligt. Ett antal tävlingscyklister från Hymer var med som cyklande funktionärer.
Redan i kantvinden på Bergs-vägen var det hårdkörning i täten, vilket gjorde att det snart blev ett väldigt utspritt fält. Här är Hugo Andersson på väg upp som förste man till bergspriset.
Daniel Nästorp tog sig tid att se sig om och analysera loppet noga, så han kunde bjuda på en pricksäker presskonferens efter loppet. Se film nedan.
Det blev bara ett par mindre klungor kvar, varav denna med bl.a. snabbaste dam, Lena Högberg (tvåa i bild) och filmande Magnus Hoff (Hymeriten i svart hjälm).
Greger Hultman hade riktig otur på loppet och drabbades av inte mindre än tre punkteringar. Då var det tur att vi hade ett antal cyklande mekaniker (och sjukvårdare), samt mekaniker Federico Conte i bil, som snabbt kunde ge assistans. Här ser vi hur funktionärs-duon Johan Fredriksson och Johan Gransten pacear Greger efter lagad punktering.
Hur många kan säga att dom kom först i mål på ett motionslopp 2020? Isac kan.
Som första dam ser Lena Högberg rundar Lena sista kurvan innan mål.
Lasse Härn cyklar i mål på sin 17:e runda i rad. Kanske den längsta levande motionslopp-sviten i Sverige efter 2020?

Loppet i film

Magnus Hoff cyklade med i loppet och filmade dels täten och dels lite längre bak, dessutom passade Patrik Winell på att filma täten när den närmade sig mål.

Följ med Magnus Hoff på första halvan av Roxen runt.
https://www.facebook.com/339010689552159/videos/340366113762320
Täten filmad strax innan målgång av cyklande funktionär Patrik Winell.

Målgången

En film med nästan alla målgångar från Roxen Runts exklusiva 30-årsfirande.

Presskonferens med Daniel

Efter målgång blev det en underbar presskonferens med Daniel Nästorp. Missa inte hans kåseri över sin upplevelse av de 30-årsjubilerande loppet, framförallt inte om du hade fräckheten att köra ifrån honom.

Om du inte är uppdtagen med vueltan så är du och övriga deltagare varmt välkomna till årets Östgöta Motion, i slutet av september, eller något av alla våra lopp nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *