FAQ Xamera Cup

FAQ Xamera Cup

Xamera Cup - Sviestad

Eftersom förutsättningarna kommer att ändras kontinuerligt kommer här en FAQ för Xamera Cup – Vem får delta, varför och kommer eventen över huvud taget bli av?

F: Jag har ansökt om dispens till deltävling 1, när får jag svar?
Vi går igenom diespens-ansökningar efter att anmälan stängt och återkommer med besked så snart som möjligt efter det. För de flesta kommer beskedet tyvärr att vara negativt.

F: Var värmer jag upp på deltävling 1?
Uppvärmning sker i huvudsak utanför tävlingsområdet. Vi rekommenderar följande bana. VARNING. Notera att det är flertalet kablar som korsar tillfartsvägen. Dessa är markerade, men från förra årets erfarenhet vet vi att cyklister började titta på banan istället för var dom cyklade och därmed stöp i backen redan på väg till loppen.

F: Vad är det för hålltider?
Följande hålltider gäller:

8:30 Nummerlappsutlämning öppnar
9:30 Tillträde bana dam
10:00 Start dam
11:40 Mål dam
11:50 Pris dam
12:00 Tillträde bana herr
12:30 Start herr
14:10 Mål herr
14:20 Pris herr
15:00 Arenan skall vara helt utrymd

F: Är det säkert att tävlingarna kan genomföras?
S: Nej, tyvärr. Förutsättningarna kan ändras så att det inte går att genomföra, eller klasser måste ändras. Vi försöker vara så snabbfotade, eller agila som rekryterarna på Xamera förmodligen skulle säga, som möjligt för att anpassa oss efter ändringar i restriktioner oberoende av vilket håll dom ändras.

F: Får jag anmäla mig i elit-klasserna?
S: Du som är cyklist med aktiv U23- eller elitlicens och befinner dig på nationell eller internationell elitnivå kan anmäla dig i elit. Du ska ha haft elit-, U23- eller juniorlicens under 2019 och/eller 2020. Förbundskapten har också rätt att ge dispens för åkare som inte uppfyller ovan licenskrav – om giltigt skäl finns.

Du kan hitta mer information i SCFs Riktlinjer och råd under Corona-pandemin. Om du är tveksam kontakta Jan Brugård, brugard@gmail.com.

F: Ni annonserade en junior-klass på Sviestad och nu är den borta. Vad hände?
S: Krieterierna vi fått för vilka som får delta uppdaterades efter uppdaterade direktiv från FHM samt samrådan med RF’s jurist. Detta gör att vi inte kan ha junior-klass vid åtminstone det första eventet. Förhoppningen är att kunna lägga till detta för senare event.

För att öka chansen att få med juniorer har vi därför snabbt lyckats flytta bokningen på Mantorp Park till helgen efter. Möjligheten att lägga till juniorer är då beroende av att de planerade och nyligen flyttade lättnaderna i restriktioner gäller från 3 maj (samt eventuellt andra direktiv).

Om detta sker är planen också att lägga till fler klasser för eventen på Axamo Ring och Kinnekulle Ring.Vi tycker så klart det är jättesynd att vi inte kan erbjuda juniorer plats på Sviestad, men får försöka vara så agila som möjligt för att kunna erbjuda bästa möjlga lösning.

F: Vad händer om jag anmäler mig och loppet ställs in pga ändrade restriktioner?
S: I det läget kommer du att antingen erbjudas att flytta din anmälan till annat event, alternativt få återbetalning med avdragen administrationsavgift.

F: Planerar ni andra klasser som förra året?
S: Nej, vi kommer att kontinuerligt anpassa vilka klasser som kör beroende på rådande restriktioner.

F: Kommer det att vara samma klasser på alla fyra event?
S: För närvarande är det bara elit och PARA RACER tillåtna pga rådande restriktioner. Om restriktionerna ändras ska vi försöka lägga till andra klasser.

F: Är det likadant som förra året, att man måste tillhöra rätt distrikt för att få delta?
S: Nej, det är öppet för deltagare från hela landet.

F: När öppnar anmälan?
S: Anmälan till Sviestad, Mantorp, Axamo och Kinnekulle har öppnat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *