Från fyra till två hjul

Från fyra till två hjul

Det ramlar in anmälningar till Cykel-SM och nu när anmälan varit öppen i en vecka så var det idag 28 juni klockan 10.00 33 cyklister anmälda till tempoloppen i Västerlösa. Till linjeloppen i Vallastaden fanns 55 tävlande i anmälningslistan.

I anmälningslistan finns en STCC-segrare, nämligen före detta racingföraren Carl Rosenblad som förutom STCC tävlat i WTCC, 24H Le Mans, Formula 3000 med flera klasser. Carl som har sju racesegrar i STCC började efter racingen att cykla och säger så här om sitt byte från fyra till två hjul:
– Efter racingkarriären ville jag fortsätta att träna. Ett pass med CK Lunedi och sedan var tävlingshjärnan igång igen. Eller som min fru sa ”vad f-n kan du inte motionera som alla andra?
Carl Rosenblad är anmäld i både linjelopp och tempo för Masters H55.

Två svenska cyklister ute i världen som har haft en bra säsong hittills är Caroline Andersson och Edvin Lovidius, och båda är anmälda till SM, Caroline som tävlar i World Tour-laget Liv AlUla Jayco har flera fina placeringar, i senaste loppet hon kört, det Baskiska etapploppet Itzulia Women blev hon 16:e totalt. Edvin Lovidius vann första etappen i franska Ronde de l’Isard i början på maj, tävlandes för franska klubblaget CC Étupes. Han har dessutom flera andra topplaceringar under vårsäsongen.

Anmälan görs via Sportstiming och länkar till dessa finns här

Tempoloppen: https://www.sportstiming.se/event/14203
Linjeloppen: https://www.sportstiming.se/event/14206

Bildtext: Carl Rosenblad inför ett WTCC-lopp på Monza 2005. Foto: Micke Fransson/teambild.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *