Johanna och Emil klubbmästare i e-linje

Johanna och Emil klubbmästare i e-linje

24 klubbmedlemmar hade tagit sig till Frankrike och Douce France för att göra upp i klubbens första KM i e-cykling. Det var två varv, dvs 48 km relativt platt linje, som stod på menyn och i Discorden innan start undrades det om det skulle bli en klassisk Zwift-start.

Den ende som följde den moderna traditionen var dock Sebastian Mattsson som flög iväg från startfållan. Kanske var det för att få igång sin stream från loppet på ert passande vis. När klungan var samlad så var det troligen bristen på kantvind som gjorde att starten blev ganska lugn, men vid 8 km ökade Albin Västerlund och Sebastian trycket ett tag, men klungan var alert och hängde lätt med. Ett par kilometer senare, strax innan akvedukten, tog Albin ytterligare ett initiativ och den här gången räckte det för att spräcka klungan i två.

I täten var det en grupp med 12 cyklister som snabbt öppnade upp en ca 10 sekunder stor ledning. Jan Brugård tog ett inittiativ för att jaga ikapp men tröttnade med 4 sekunder kvar och ingen annan i den jagande klungan verkade intresserad av att täppa till luckan. Istället ökade avståndet succesivt.

I täten var det främst Albin som satte fart på loppet med ett antal attacker, som dock täpptes till den ena efter den andra. Vid 30 km såg dock Jakob Södergrann ut som han skulle kunna komma loss, men Albin hämtade in luckan med klungan i släptåg. När det närmade sig akvedukten igen slog Sebastian på grillen på medelstark effekt något Albin försökte utnyttja med en distinkt attack vid akvedukten. Bortsett från Jakob så återsamlades dock klungan. Med 8.5 km kvar till målet visade sig Emil Lundborg för första gången i loppet när han försökte gå loss, men återigen jagade klungan ikapp. Albin försökte sedan ytterligare en attack och vid 3 km kvar kastade Sebastian loss, men ännu en gång täpptes luckan. Sebastian försökte sig på en riktig långspurt med 800 meter kvar, men när orken trött 200 meter före målet kom Albin, Emil och Eric Egelstig flygande förbi. Bäst tajming i spurten hade Emil som kunde säkra segern i herrklassen på målfoto. Albin kom in på andraplats och Eric trea.

De regerande svenska mästarinnorna Johanna Palmqvist (kortdistans) och Carin Winell (linje) låg med bra i andra klungan och hade inga problem att hänga på när försök på att spräcka fältet gjordes. Dom kunde istället bida sin tid i väntan på att göra upp om segern sinsemellan. Med 10 km kvar såg det ut att bli en väntan på spurten, men när Magnus Hoff satte fart ca 3 km från mål spreds fältet ut. Det såg ett tag ut som att attacken kunde lyckas, men klungan med Carin i spets jagade ikapp. Med ca 500 meter kvar så var det återigen Magnus Hoff som skulle ta initiativet. Jan Brugård spelade ut en lastbil och kunde pressa sig förbi. Han såg ut att tro att han hade säkrat spurtsegern när Johanna Palmqvist kom swishande förbi och därmed säkrade segern i damklassen före Carin Winell. Åsa Danell rullade strax senare in på en tredjeplats.

Resultat klubbmästerskap i e-linje 2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *