Medaljregn på SM

Medaljregn på SM

Dags att summera medaljskörden från årets SM landsväg.

SM-tävlingarna började med ett snöpligt silver som avgjordes på en ”intern juryhandling” och slutade med ett guld i H50 och en pokal för bästa master-klubb på sista tävlingsdagen. Däremellan skördade klubben så väl flera silver som ytterligare ett guld.

Medaljregnet började med en oerhört imponerande och samtidig minst lika snöplig silver-medalj i herrelitens linjelopp, där Hugo Forssell förlorade efter målfotogranskning. Ett målfoto som av någon anledning fick ses av andra än kommissarierna och numer är känt som ”en intern juryhandling”.
Bara några dagar senare så tog Hugo det säkra före det osäkra och såg till att bärga guldet i kortdistansen med betryggande marginal.
När det var dags för master-klasserna att ta vid så började Niklas Forsgren med att skörda silver i tempot för H45 blott 44 hundradelar från guldet. En säker vinst i klassen minst sprudlande prispall togs dock av trion.
När det var dags för H50 så upprepade Eric Egelstig Niklas prestation och tog ett silver.
När det två dagar senare var dags för linjelopp så var det Jo Lennaerts tur att ta ett silver i H35.
Trött på alla silver så stod sedan Eric för en lång utbrytning tillsammans med Niclas Näslund från Reaktion CC och kunde 8 mil senare spurta hem guldet i H50.
Utöver detta blev det ett antal topp 5-placeringar, så det var kanske inte så överraskande att Hymer tog hem pokalen för bästa klubb i master.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *