Rasmus tvåa i Ringen-loppet

Rasmus tvåa i Ringen-loppet

Idag kördes Ringenloppet på fina småvägar utanför Malmö. Hymer var representerade i tur och ordning herr senior, dam elit och herr elit.

Herr senior

Först ut var Markus Rothqvist, som var ensam hymerit i herr senior. Seniorerna startade redan 8 på morgonen tillsammans med herr junior. Redan tidigt i loppet gick fem juniorer loss och höll sedan fram till sista varvet.

Där blev det dock ihopsamlat och loppet avgjordes med en spurt. Markus kom med bra fart bakifrån klungan, men med för många cyklister framför kunde han inte hitta någon väg framåt mot tätpositionerna.

Markus Rothqvist låg bra med i klungan hela loppet, men kom inte fram som han önskat mot slutet. Foto: Jakob Svensson

Dam elit

Vi hade höga förhoppningar inför dagens rejs. Både Johanna och Carin låg bra till i totalen i swecup inför dagens tävling och då ledarinnan, Nathalie Säfsten, inte var på plats fanns chansen att klättra.

Emelie Hjärtström redo för start. Foto: Jakob Svensson

Johanna hamnade bakom en krasch på första varvet och fick efter lite mekaniskt strul gå på karavanen tillbaka till klungan.

Johanna Palmqvist fick nytta av vår fina service-bil från Askling bil redan i början av loppet. Foto: Jakob Svensson

Tanken var att gå för första spurtpriset. Det gjorde vi med den äran och trodde vi var 1:a och 2:a tills vi märkte att Matilda frantzich fortsatte och vi missat mål med 100m. Hoppsan!

Laget körde bra i kantvinden och attackerade vid ett par tillfällen. Wilma Olausson plockade ner de flesta försöken och det var samlat inför sista varvet. Då attackerade först Johanna och fick en lucka. När hon blev inhämtad gick frida, sen Emelie.

Mot slutet blev det rätt stökigt och vi tappade position inför spurten. Carin slutade femma efter ett skakigt och ryckigt rejs. Nya tag imorrn.

Herr elit

Med en hel del danskar på startlistan såg det ut att bli en hård dag i hettan. Inledningsvis var vi ganska passiva i klungan med Rasmus som undantag. En utbrytning gick iväg utan hymerrepresentation och fick snabbt flera minuter lucka till klungan.

Mathias Hjärtström gör sig redo för start. Foto: Jakob Svensson

Allt eftersom ökade såväl vinden som temperaturen, och vi började köra lite mer aktivt, där både Henrik och särskilt Jansson kom iväg i olika utbrytningar i ”ingenmansland” mellan klungan och morgonbrytet.

Service-bilen redo med cyklar från Ridley som vanligt. Foto: Jakob Svensson

Trots många försök visade det sig att dagen skulle sluta med en klungspurt. Lyckligtvis hade Rasmus fått en fin resa under dagen och kunde smälla till med en fin andraplats! Även Victor körde bra och tog några viktiga poäng till cupen.

Rasmus på pallen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *