Sent KM avgjordes i hårda vindar

Sent KM avgjordes i hårda vindar

En pandemianpassad kalender gjorde att årets KM tempo och linje avgjordes först i mitten av oktober. Trots detta blev det riktigt finväder – framförallt om man gillar med-, mot- och kantvind.

Tempovinnaren Víctor Hillerström-Rundh tar emot förstapriset efter målgången i linjet.

Det 10 km långa tempot avgjordes traditionsenligt med start och mål vid Gammalkils idrottsplats. Med fyra regerande svenska mästare (i olika grenar) på plats så var det bara att gå ut för fullt i motvinden till vändpunkten för att sedan försöka behålla trycket med vinden i ryggen. Bäst lyckades Carin Winell respektive Victor Hillerström Rundh som la till ännu en seger var till sina fantastiska säsonger.

Tätkvartetten går in på sista varvet.

När det var dags för linjet blåste vinden upp än mer och det blev en rejäl kraftmätning i kantvinden och redan på första varvet splittrades klungan i kantvindsatomer. Fyra cyklister bildade den första atomen och höll ihop till sista varvet. Där splittrades dock gruppen och Rasmus Mikiver kunde med god marginal lägga till ännu en KM-seger till sin samling.

I den gemensamma starten så körde Carin Winell mycket starkt i tredjeklungan hela vägen till mål och kunde därmed kora sig dubbel KM-vinnare 2021.

Carin Winell tog dubbla guld.

Du kan se ett sammandrag av loppetHymer TV.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *