SM Linje 2020

SM Linje 2020

Årets svenska mästerskap väntade till oktober innan det skulle avgöras. Banan var lagd på Tierps Arena, en platt historia på en varvbana om sju kilometer med några tekniska kurvor per varv.

Alla foton: @fredrikvarnebjorkphotography

Damer  – 113 km

Foto: @fredrikvarnebjorkphotography

CK Hymer kom till start med Carin Winell och Johanna Palmqvist. Utöver Hymer var det bara Stockholm CK som hade mer än en cyklist till start, vilket satte sin prägel på loppet. 

Redan på första varvet gick Norsholm, spurtstarka, Clara Lundmark överraskande loss. Klungan var avvaktande med småattacker främst från Julia Borgström, Höllviken, och Alexandra Nessmar, Ormsalva, vilket drog ned dragvilligheten hos övriga.

Foto: @fredrikvarnebjorkphotography

När Clara hade utökat till 4:30 började klungan till slut att köra. Carin tog huvudansvaret i jakten, men några andra, inklusive Johanna var med och bidrog. Med lite mer än två varv kvar kom man ikapp och Carin kom loss nästan direkt efter det. Hon kom iväg och fick som mest 15-20 sekunder. I det läget såg det väldigt intressant ut med Carin som kunde borra för att försöka en soloseger och Johanna kunde invänta spurt. Med 500 m kvar blev dock Carin inhämtad. Johanna kom tyvärr fel in i spurten men gick in på en stark femteplats och Carin tolva.

Foto: @fredrikvarnebjorkphotography

Clara som varit i utbrytning hela dagen förtjänar en shout out för att hon var med och spurtade in som fyra. Nathalie Eklund, Stockholm, lyckades med en stark finish ta sig förbi Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna, och tog guldet.

Som helhet en mycket stark insats, men utan pricken över i:et.

Herrar – 189 km

Dagen bjöd på en del kantvind och regn. En bit efter halva loppet bröt sig en farlig grupp iväg. Victor Rundh var på gång ifatt när gruppen gick, men punkterade (på reservcyckeln han just tvingats byta till). Gruppen fick snabbt en minut innan Patrik Winell gick upp för att hålla farten. Något varv senare togs beslutet om att gå upp och köra med hela laget då utbrytningen började se allt för farlig ut. Alla hymeriter som fanns kvar gick upp och gav allt för att Rasmus Mikiver skulle få så bra resa som möjlig, samtidigt som övriga fältet förhoppningsvis skulle trängas bakom i oönskade positioner.

Foto: @fredrikvarnebjorkphotography

Avståndet minskade sakta men säkert och cyklisterna trodde de hade kontroll på läget. Dock var de inte helt med på att utbrytarna, efter att de splittrats till bara två cyklister, skulle kunna öka farten. Med ett varv kvar (7 km) insåg fler allvaret och började hjälpa till. Det var dock för sent och för att hämta in de två sista saknades till slut fem sekunder.

Foto: @fredrikvarnebjorkphotography

Rasmus som hade haft en drömresa bakom drömlaget var med och körde om bronsmedaljen. Resterande del av klungan hade en efter en fått släppa efter hymers hårdkörning, så att det bara var ett tiotal cyklister kvar på slutet. Rasmus fick dock inte till ingången på spurten som han önskat och CK Hymer fick inte den framgång, man kan tycka att de förtjänade. Guldmedaljen gick välförtjänt till Kim Magnusson efter stark körning, grattis!

Foto: @fredrikvarnebjorkphotography

Sammanfattningen blir densamma som för damlaget – som helhet en mycket stark insats, men utan pricken över i:et.

Vi tackar SCF och Upsala CK som lyckades få de svenska mästerskapen genomfört. Vi avslutar med ett stort tack till hela CK Hymer som har lyckats få denna annorlunda cykelsäsong rullande trots rådande omständigheter. Sverige envisaste cykelklubb siktar nu vidare mot nästa säsong och ni kan räkna med att vi kommer vara lika envisa då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *