Världsmästare till Västerlösa

Världsmästare till Västerlösa

Anna Beck, världsmästare i paracykel är en av de anmälda till tempoloppen som körs i Västerlösa på måndag och tisdag 17-18 juni. Dessutom finns supertalangen Jacob Söderqvist som tävlar i Worldtourlaget Lidl Treks U23-lag med i anmälningslistan.

Det lilla samhället Västerlösa en mil sydväst om Linköping är centralort för tempoloppen under cykel-SM i Linköping 2024. På måndagen kör ungdomar och mastersklasser, medan paracyklister, juniorer och seniorer gör upp om sina medaljer på tisdagen. Paracyklisten Anna Beck från Kil som i SM kör paraklassen Racer är regerande världsmästare i sin klass, Tempo C. Anna som är en av idrottarna är uttagna att tävla i Paralympics i sommar har inlett säsongen på ett lysande sätt med två världscupsegrar i år och får ses som storfavorit i klassen.

Just nu pågår Giro d’Italia för U23-cyklister, och cykeltalangen från Sundsvall, Jakob Söderqvist inledde etapploppet på ett utmärkt sätt, nämligen med att vinna första etappen som var just ett tempolopp. På tisdag tävlar han i Västerlösa och får ses som en favoriterna tillsammans med regerande mästaren Jacob Ahlsson, Motala AIF CK med hemmacyklisten Hugo Forssell, CK Hymer och Tobias Ludvigsson, Q36,5 Pro Cycling Team som två av utmanarna i herr senior.

Damseniorernas tempolopp ser på pappret ut att var en öppen affär, det är ett litet men konkurrenskraftigt startfält på tio cyklister. Lisa Nordén som har fyra guld i tempo, det senaste 2020 är tillbaka i cykelsammanhang får konkurrens av bland andra Mika Söderström, Stockholm CK som kört bra i SWE Cup, Karin Söderqvist, Motala AIF CK, sexa i Ladies Tour of Estonia för några veckor sedan och tempostarka Ebba Grankvist, Falu CK.

Flest anmälda är det i herrarnas masterklasser där 69 cyklister är anmälda i dagsläget, totalt är knappt 200 cyklister anmälda (13 juni). Efteranmälan är möjlig fram till och med 16 juni 15.00 så det kan dyka upp några fler, men det är något färre än vad arrangörsklubben CK Hymer räknat med.
– Ett femtiotal cyklister till i tempoklasserna hade vi räknat med, säger Jan Brugård, projektledare för SM.
– Vad det beror på är lite osäkert, men jag tror att vi ligger för nära i tid med Vätternrundan. Det är många bland masterscyklisterna som kör rundan också. Kanske att flera tycker det blir för tufft att köra Vätternrundan på lördagen och sedan tempo-SM på måndag, spekulerar Jan om antalet anmälda cyklister.

9.30 på måndag startar första ungdomsklass, 10 till 12-åringarna, för att sedan följas av övriga ungdomsklasser, 11.00 är första start för masters och de håller på till ca 14.00. Tisdagen inleds av paracyklister 9.30 och avslutas med herr senior som har första start 13.00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *