Verksamhetsberättelse 2020

Verksamhetsberättelse 2020

Damlaget håller i taktpinnen

Nedan följer ordförande Niklas Forsgrens sammanfattning av Hymer-året 2020. För dig som vill läsa den kompletta verksamhetsberättelsen så finns den att finna här.

Det 96:e verksamhetsåret kan nu läggas till handlingarna, ett år vars like vi nog aldrig har sett maken till. Redan i början av året drabbades vi av Coronapandemin som förändrade detta år på ett sätt som vi inte hade kunnat förutse. Redan innan tävlingssäsongen hann börja, så sköts premiären upp av SCF i enlighet med de restriktioner som FHM hade lagt fram.

För oss i CK Hymer så innebar detta att vi fick vänta med att visa upp vårt nystartade Dam Elitlag för resten av Sverige. Östgötaloppet och Östgöta Motion som vanligtvis öppnar tävlingssäsongen kunde inte köras på utsatt datum.

Efter en lång vår utan tävlan så öppnades det under början av sommaren upp för distriktstävlingar och på initiativ av Jan Brugård uppkom konceptet Xamera Cup, ett samarbete mellan CK Hymer, Motala AIF och Jönköping CK, tre race på motorbanor runt om i distriktet. Det kördes på Mantorp, Sviestad och Axamo.

Svensk cykelpremiär när Xamera Cup avgjordes på Mantorp Park, Foto: Micke Fransson/teambild.se

Efter ett lyckat arrangemang på Sviestad, så valde vi även att lägga Wolfram GP på samma ställe, vilket gjorde att vi kunde erbjuda betydligt fler klasser än tidigare.

Vi valde att genomföra Roxen Runt i en avskalad och Coronaanpassad version. Det blev årets första motionslopp och responsen från de 50 deltagarna var väldigt positiv.

Inför starten på 30-årsjubilerande Roxen Runt.

Östgötahelgen kunde också genomföras med begränsningen på 50 deltagare per klass. Vi fick även här in ett nytt lopp, Östgötatempot, som vi hoppas kommer att bli ett stående inslag i fortsättningen.

Så arrangemangsmässigt har vi i dessa tider till och med utökat vårt utbud av lopp, om än i begränsad form enligt gällande riktlinjer. Nytt för i år har även varit Hymer TV, livesändningar från våra lopp, som har genererat oerhört många tittade timmar på sociala medier.

Hymer TV
Sebastian och Jakob sänder live från Wolfram Grand Prix på Sviestad

Träningsmässigt har vi under året fortsatt erbjudit träning för elit så väl som motionär. De begränsningar vi valde att införa innebar att träningarna bara var öppna för medlemmar i CK Hymer, något som påverkat medlemsantalet positivt.

Tävlingsmässigt har CK Hymer stått sig riktigt bra på de tävlingar som faktiskt blivit av. Det har varit väldigt kul att se Dam Elit få tävla och visa upp sig, och utan att sticka ut hakan alltför mycket, så kan jag säga att Hymers damlag är det starkaste damlaget i Sverige i år!

Johanna Palmqvist
Johanna pustar ut efter nyvunnet SM-guld!

Några av mina bästa minnen från tävlingsåret är:

  • Dam Elits dominans på Xamera Cup
  • Johannas SM-guld på kortbana
  • Anundsloppet där Hymer knep 1:a och 2:a i Herr Elit, 1:a och 2:a i Dam Elit samt 1:a och 3:a i Herr Senior
  • Hymertåget som jagar in utbrytningen i slutskedet på linje-SM

Under året har vi haft 44 licensierade cyklister. Medlemsantalet ligger på 215 med familjemedlemskap och stödmedlemmar.

Vi kan konstatera att CK Hymer är en av de föreningarna som även detta år bidrar till svensk cykelsport med våra cykelarrangemang. Vi har under året jobbat mer för att hitta lösningar som funkat under gällande förutsättningar istället för att bara ställa in. Styrelsen vill framföra sitt stora tack till de som varit funktionärer vid klubbens arrangemang, utan er skulle inget av dessa arrangemang vara möjliga. Vi hoppas verkligen att ni förstår hur uppskattade ni är, även om vi ibland glömmer att tala om det för er.

Styrelsens arbete har främst skett genom åtta protokollförda sammanträden samt två arbetsmöten som genomförts under verksamhetsåret. Ett av målen för året har varit att enas i en värdegrund som vi kan basera våra beslut på i framtiden.

Ekonomin är fortsatt stabil trots uteblivna intäkter pga pandemin. Vi har fått ta del av statens coronastöd, samt blivit tilldelade pengar från Linköpings kommun tack vare vår satsning på Dam Elit. Klubbens sponsorer är viktiga för ekonomin och samtidigt en länk till lokalsamhället så vi uppmanar klubbens medlemmar att stödja våra sponsorer när möjlighet ges.

Med detta vill styrelsen tacka alla ledare, aktiva, föräldrar, sponsorer och alla som på något sätt bidragit under det gångna verksamhetsåret och ser fram mot ett framgångsrikt och mer vanligt 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *