Sveriges envisaste 100-åring arrangerar SM

Sveriges envisaste 100-åring arrangerar SM

Nu är det klart, klubben kommer att fira sitt 100-årsjubileum som arrangör av Svenska Mästerskapen i så väl linje som tempo. Linjeloppet planeras med start och mål i Vallastaden medan tempoloppet planeras hålla till runt Västerlösa.

CK Hymer är en bra och stabil klubb både med aktiva och som arrangör. Vi såg redan förra året att SM-arrangemanget under SM-veckan med kortdistans fungerade mycket bra så det skall bli kul att se dem ta sig an SM med linje- och tempolopp under 2024.

Alexander Wetterhall, tävlingsansvarig för landsväg på Svenska Cykelförbundet
Täta publikled när Hugo Forssell vinner Wolfram Grand Prix 2023. Foto: Mylan Foto

Det är fantastiskt kul att vi får äran att arrangera SM i linje och tempo 2024 och vi satsar så klart på att göra detta till en stor folkfest inspirerad av Wolfram Grand Prix dagen och SM-veckan.

Niklas Forsgren, ordförande CK Hymer

Klubben brukar beskriva sig som Sveriges envisaste cykelklubb och har varit med och tävlat samt arrangerat framgångsrikt i svensk cykel under 100 år. Redan 1925, ett år efter klubbens grundande, kördes den första upplagan av Östgötaloppet, en tävling som än idag samlar Sverige-eliten, och klubben har utöver det skördat flertalet SM-guld under de senaste åren, så det ska bli fantastiskt kul att få äran att fira 100 år med att arrangera SM.

Vi är mycket taggade att få arrangera SM i Linköping och extra glädjande är det med alla klubbar och organisationen i trakten, inklusive Vätternrundan, Motala AIF CK, Bistro CC, Team Lewa Sport, Mjölby CK, Jönköping CK och Visit Linköping, som vi har som partners under arrangemanget.

Jan Brugård, projektansvarig för arrangemanget
Damlaget firar Carin Winells SM-guld i linje 2021. Ett guld som blev startskottet på en riktig guldera för klubben.

Läs Correns artikel här.

Välkomna till Linköping midsommarveckan 2024!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *